30. lokakuuta 2012

Virkattuja tossuja

 
 
Olen aiemmassa postauksessani kertonut ihanastuttavasta snurre lankakaupasta Helsingissä. Vihdoin sain järjestettyä itselleni 'iltalomaa' ja pääsin osallistumaan Snurren "virkataan tossut" kurssille.

Snurren iloinen omistaja Anne opetti luovalla tavalla (ilman ohjetta, joka oli ensin kauhistus minulle) kuinka tossu syntyy. Oma tekeleeni näytti illan kuluessa tältä. Sain sen valmiiksi kurssi-illan aikana (vaikkakin välillä juteltiin kurssilaisten kanssa tosi vilkkaasti ja syötiin lähileipomon ihanaa leipää höyryävän kuuman teen kanssa) ja toisen tossun virkkasin seuraavana päivänä kotona. Tossut on seuraavaksi tarkoitus laittaa pesukoneeseen 60 asteeseen huovuttumaan. Tosin ovat mielestäni kauniit tuollaisenaankin.

Lanka on Islantilaista Lettlopi lankaa, 100% villaa. Virkattu kaksinkertaisella langalla ja koukulla nro 5. Valokuvat Marika Purasmaa.

Tossuja oli niin kiva virkata, että tulen ihan varmasti tekemään niitä jatkossa paljon paljon lisää, jotta niitä riittäisi omien tossujeni lisäksi myös "Pukin pussiin" ja miksei myyntiinkin asti. 

Hinta- ja kokotiedustelut sekä mahdolliset ennakkotilaukset sähköpostitse suoraan minulta:
tissarii@gmail.com

6 kommenttia:

  1. Voi, nuo näyttää niin hienolta! Kyllä harmaa on kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Olen tehnyt nyt muutaman parin myös tumman harmaasta, miltei mustasta, ja sekin on kaunis. Vähän jännittää millaiseksi ne muuttuvat konepesussa.

      Poista
  2. HEI, tossut ovat ihan fantastiset, olen mahdoton villasukkafriikki ja minulla on aina villasukat jalassa, kesällä ja talvella. Nuo tossunmalliset ovat myös ihania. Ostin itselleni viime kesänä juuri samanlaiset harmaat huovutetut saaristolaismarkkinoilta Inkoon saaristosta ja valitettavasti kävelin ne puhki, olivat minulla jalassa aina, ovat niin suloisia!!
    XX

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustuksesta Päivi. Näitähän pitää sitten ryhtyä oikein urakalla virkkaamaan ja saada jossain niitä näytille.

      Poista
  3. Hienot ovat! Minäkin olen koukussa tossujen virkkaamiseen - löysin ohjeen netistä, ja lähdin vaan kokeilemaan. En loppujen lopuksi seurannut ohjetta, vaan tein oman pään mukaan. Kyllä sen näkee kun työ etenee, mistä kohtaa pitä kaventaa ja lisätä. Tässä linkki erinäköisiin tossuihin:
    http://www.neovias.blogspot.fi/2012/10/diy-virkatut-tossut-crocheted-slippers.html

    VastaaPoista
  4. Hei Katja, ihanat tossut olet virkannut ja oikeassa olet tuossa kokeilemalla oppimisessa. Tähän mennessä tehdyistä tossupareista ei yksikään ole samanlaisella 'ohjeella'. Kiitos linkista, mielenkiintoisia projekteja sinulla meneillään.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...